top of page
Search

De Snoezelruimte: Een oase van rust
Een unieke afsluiting


Onze coaching sessies eindigen steevast in de snoezelruimte. De prikkelarme omgeving is perfect om tot rust te komen na een intensieve sessie. Dit proces van downregulatie helpt kinderen om te herstellen van overprikkeling en terug in hun eigen kracht te komen.Multifunctioneel en rustgevend


De snoezelruimte is echter veel meer dan een plek om te ontspannen. Door de verduistering, blacklight en diverse lichtgevende materialen creëren we een omgeving die rust en veiligheid uitstraalt. Hier kunnen kinderen in alle rust spelen, praten of zelfs in slaap vallen.Een inspiratie voor scholen


Tijdens onze opleidingen voor scholen besteden we aandacht aan de waarde van snoezelruimtes. We beseffen dat het niet altijd mogelijk is om een dergelijke ruimte te creëren, maar benadrukken het belang van rustmomenten in de klas. Zelfs 20 minuten per dag kan een significante impact hebben op het welzijn van zowel leerkrachten als leerlingen.


Rustmomenten: creatief en divers


Rustmomenten hoeven niet saai te zijn! We tonen zorgverleners hoe ze sensomotorisch materiaal kunnen inzetten om deze momenten te verrijken. Kinderen kunnen kleuren, puzzelen of andere activiteiten doen in een rustige omgeving met ontspannende muziek op de achtergrond.Op zoek naar meer tips?


Contacteer ons gerust via onze verschillende kanalen voor meer inspiratie en tips om zelf aan de slag te gaan met snoezelen en rustmomenten.

19 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page